Churros

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3956 x
  • Reacties: 9 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng het water met de boter en zout aan de kook, voeg de bloem in één keer toe en roer tot het deeg van de pan loslaat
  2. Roer er van het vuur af de eieren door en voeg eventueel wat oranjebloesemwater toe
  3. Doe het deeg over in een spuitzak en sput berghes in het op 180°C verhitte frituurvet
  4. Bak de churros in ± 5 minuten gaar en bestuif ze na het uitlekken dik met poedersuiker

Reacties op dit recept (9)

  • Bezoeker20 aug 2007 om 20:56 Reageer

    Dank je voor het recept! Ik en mijn stiefzus zijn zot op Churros! xx

  • Bezoeker20 aug 2007 om 20:56 Reageer

    We Love Churros!

  • Bezoeker04 dec 2007 om 15:32 Reageer

    Land van herkomst is Spanje, maar die hebben het van de Turken daar wordt het tulumba tatsliki genoemdHier het originele

  • terroir04 dec 2007 om 15:36 Reageer

    Hier het originele Spaanse receptAgua: 1 litroHarina: 1/2 kiloLevadura en polvo: 1 sobreAzúcar: 4 cucharadas soperas (aproximadamente)Sal: 1 cucharaditaAceite: 1/2 litroSe mezclan la harina con la levadura en polvo y se pasan por un tamiz Una vez tamizadas se les da forma de volcán Por otro lado se pone el agua y la sal en una cacerola y se lleva al fuego Cuando el agua con sal está templada se vierte en el interior del volcán de harina y,se trabaja durante aproximadamente 10 minutos Cuando la masa adquiere una textura fina y sin grumos se coloca en una manga con boquilla rizada A parte se pone el aceite en una sartén bien ancha y se lleva al fuego Cuando el aceite está hirviendo se va poniendo, con mucho cuidado, la masa en sentido espiral empezando por el centro de la sartén Cuando la masa está dorada se le da la vuelta y se fríe unos segundos más.A continuación se retira del aceite y se dejan escurrir sobre papel, o sobre una bandeja Con la ayuda de unas tijeras se cortan en trozos y finalmente se espolvorean con azúcar

  • Bezoeker14 sep 2008 om 11:59 Reageer

    sorry, mioj spaans is niet zo goed..kunt u het ook in het nederlands opschrijven? en is het originele spaanse recept zoveel anders dan deeze of is deze ook lekker?

  • Bezoeker28 sep 2008 om 14:08 Reageer

    hoeveel boter?

  • Bezoeker25 dec 2008 om 14:41 Reageer

    ALTIJD LEKKER ECHTER HOEVEEL IS HET WATERGEHALTE 3/4DL? 1,75DL

  • Bezoeker10 jul 2012 om 11:04 Reageer

    best wel lekker mm i love it !

  • Bezoeker10 jul 2012 om 11:05 Reageer

    Ik moet een prjoct maken over mexicaans eten dus.. toen moest ik maar wat over churros zoeken ! xx Lianne uit gr 6 byna 7 na de zomdervak


Reageer zelf op dit recept

kaptcha