Citrus-alaska

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 848 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatine ± 5 minuten in ruim water
  2. Verhit het sinaasappelsap en los er van het vuur af de uitgeknepen gelatine in op
  3. Klop de eidooiers met 3 eetlepels suiker in een kom boven een pan heet water dik en schuimig en meng er de gelatine-oplossing door
  4. Laat het mengsel afgedekt in de koelkast ± 20 minuten opstijven
  5. Klop het eiwit stijf en voeg al kloppend 3 eetlepels suiker toe
  6. Klop de slagroom met 1 eetlepels suiker stijf en meng de slagroom en het eiwit door de dooiercrème
  7. Verdeel het mengsel over 4 kopjes en laat het in de diepvriezer in ± 3 uur bevriezen
  8. Verwarm de oven voor op 220°C
  9. Snijd een cirkel uit de plakken cake, rondom 1,5 cm groter dan het kopje
  10. Klop 3 eiwitten met 100 gr suiker stijf
  11. Besprenkel de cakecirkels met de likeur en leg ze in een ovenschaal
  12. Stort het ijs op de plakjes cake en bedek het met het stijfgeklopte eiwit
  13. Laat het eiwit in het midden van de oven in ± 7 minuten kleuren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha