Crema Catalana met anijskoekjes

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1556 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer de maïzena met 2 eetlepels melk los, roer er daarna de eidooiers oor en zet dit mengsel apart
  2. Breng de rest van de melk met 100 gram suiker, de citroenschil en het kaneelstokje aan de kook en laat het op zacht vuur 15 minuten trekken
  3. Roer het hete melkmengsel langzaam door het maïzenamengsel
  4. Schenk het mengsel terug in de pan en laat het op zacht vuur koken tot de vla begint te borrelen
  5. Verwijder de citroenschil en het kaneelstokje
  6. Verdeel het mengsel over 6 schaaltjes en laat het 2 uur afkoelen
  7. Verdeel 50 gr suiker over de schaaltjes en laat die onder de hete grill of met een verfafbrander (of de onderkant van een sterk verhit pannetje) of speciaal Crema Catalana-ijzer karameliseren
  8. Serveer de crème met anijskoekjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha