Dessert van drie aardbeibereidingen

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 689 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was voor de coulis de 200 g aardbeien en ontdoe ze van de kroontjes
  2. Pureer de aardbeien met de staafmixer of in de keukenmachine en zeef deze puree
  3. Breng op smaak met de bosaardbeitjeslikeur en de peper
  4. Vul vier mokkakopjes tot tweederde met de aardbeiencoulis
  5. Snijd uit de ontdooide plakjes bladerdeeg 4 ronde lapjes met een 4 cm grotere doorsnee dan de bovenrand van de kopjes
  6. Bestrijk de rand van de kopjes met water en leg het bladerdeeg erop; druk de randen rondom goed aan
  7. Zet de kopjes minstens 1 uur op een koele plaats
  8. Was de 500 g aardbeien voor de gratin en laat ze uitlekken
  9. Ontdoe de aardbeien van de steeltjes en zet ze rechtop dicht tegen elkaar aan in vier lage eenpersoonsschaaltjes
  10. Besprenkel ze met bosaardbeitjeslikeur
  11. Verwarm de oven voor tot 200° C
  12. Splits de eieren in dooiers en witten
  13. Klop met een garde een stevig schuim van de eiwitten met het zout en voeg als het schuim stevig is al kloppend de helft van de suiker toe
  14. Klop de dooiers luchtig met de rest van de suiker, klop de slagroom erdoor en spatel het eiwitschuim luchtig door de dooiermassa
  15. Giet deze schuimige saus rondom de aardbeien in de schaaltjes
  16. Klop het ei voor het bladerdeeg los; bestrijk de deeghoedjes met ei maar zorg ervoor een paar mm van de rand te blijven
  17. Bestrooi het geheel met de suiker
  18. Zet de gratins en de mokkakopjes in de oven en laat de gratins licht kleuren en het bladerdeeg opbollen en goudbruin bakken
  19. Schep in vier coupes steeds met een ijslepel een bol aardbeiensorbet en garneer deze met een muntblaadje
  20. Zet op vier grote borden een schaaltje met gratin, een mokkakopje en een coupe ijs
  21. Geef bij dit dessert een knapperig koekje naar keuze

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha