Diverse Limburgse vlaaien

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1180 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Gebruik een vlaaivorm van 28 cm doorsnee en een steunvulling, d
  2. w
  3. z
  4. oude peulvruchten op een bodempje van aluminiumfolie
  5. Kneed van bovenstaande ingrediënten een soepel deeg en laat het op een warme plaats ± 1 uur rijzen
  6. Vet de vlaaivorm in
  7. Rol het deeg na eenmaal doorkneden uit en bekleed de vorm ermee
  8. Druk de rand met de duimen aan en snijd het deeg dat er boven uitsteekt met een mesje weg
  9. Leg er een stuk aluminiumfolie in en vul dat op met oude peulvruchten
  10. Bestrijk de randen met melk
  11. Bak het deeg op een rooster net onder het midden van de op 225°C voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar
  12. Verwijder de steunvulling en laat de bodem afkoelen
  13. (U kunt gebakken vlaaibodems heel goed in de diepvries bewaren)

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha