Engelse kwarktaart uit de oven

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1093 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de bosvruchten in 1 uur ontdooien
  2. Verwarm de oven voor op 175°C
  3. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine
  4. Laat in een pan de boter zachtjes smelten en schep dit door de biscuitkruimels
  5. Doe het biscuitmengsel in de taartvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan
  6. Splits de eieren boven 2 kommen
  7. Klop in één kom de dooiers met de suiker, de roomkaas, de kwark en de citroenrasp tot een glad mengsel
  8. Klop in de andere kom de eiwitten stijf en spatel ze door het roomkaasmengsel
  9. Schep de helft van de bosvruchten door het roomkaasmengsel
  10. Schep het mengsel in de vorm en strijk het glad
  11. Bak de taart in het midden van de oven in ± 1 uur en 15 minuten gaar
  12. Laat de taart in de vorm afkoelen
  13. Week de gelatine ± 5 minuten in een kom met ruim koud water
  14. Breng in een pannetje 2 eetlepels water aan de kook
  15. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze, van vuur af, al roerend in het hete water op
  16. Schep de siroop en de rest van de bosvruchten door en laat de bosvruchtengelei in ± 15 minuten lobbig worden
  17. Schenk de bosvruchtengelei over de taart en laat de taart in de koelkast ± 3 uur opstijven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha