Espresso granita

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 2 minuten
  • Bekeken: 1446 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal het zaad uit de vanillestok, leg het in een kommetje en overgiet met de hete espresso en laat afkoelen
  2. Het suiker in 250 ml water 5 minuten laten koken zonder erin te roeren
  3. Passeer de espresso door een zeef bij de suikersiroop
  4. Doe de espressomengeling in een bewaardoos of diepvriesbakje en zet gedurende 2 uren in de diepvries
  5. Haal de granita elk half uur uit de diepvries en klop stevig op om ijskristallen te voorkomen
  6. Klop de room samen met de 3 eetlepels poedersuiker stijf op
  7. Serveertip: Vul ¾ van een glas of koffietas met de granita
  8. Neem een flinke theelepel van de room en leg de theelepel met de room op de granita
  9. Direct opdienen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha