Franse kersentaart

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2263 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vermeng de bloem, zout en 1 eetlepel basterdsuiker
  2. Snijd de boter met 2 messen door het bloemmengsel en kneed het snel tot een deeg
  3. Rol 2/3 van het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnee en bekleed er de vorm mee
  4. Bewaar de vorm en de rest van het deeg tot het gebruik in de koelkast
  5. Verwarm de Oven voor op 175°C
  6. Klop de kwark, de honing, 25 gr basterdsuiker, de kaneel en de eieren door elkaar
  7. Schud de kersen met de bloem om en schep ze door het kwarkmengsel
  8. Schep het kersen-kwarkmengsel in de vorm
  9. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap van 24 cm doorsnee
  10. Leg die op de vulling en druk de randen op elkaar
  11. Prik in het midden van het deksel een klein gaatje
  12. Rol de afsnijdsels van het deeg uit, snijd kersen en steeltjes uit het deeg en bestrijk het deegdeksel en de deegkersjes met de rest van het ei
  13. Bak de taart ± 45 minuten in het midden van de oven
  14. Bak de laatste 20-25 minuten de kersen en de steeltjes op de bakplaat mee
  15. Leg de kersjes na het bakken op de taart

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha