Groene thee roomijs

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 1 minuten
  • Bekeken: 2412 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem de droge groene thee en week in kokend water met de eetlepel suiker gedurende 10 minuten
  2. Doe in een sauspan de vanillestok en melk en breng aan de kook en giet het over de thee
  3. Laat 5 minuten staan
  4. Klop de eidooiers met de 60 gr suiker in een andere kom
  5. Zeef de melk met vanillestok nu in de opgeklopte eidooiers en suiker
  6. Doe het terug in een (zuivere) pan op middelhoog vuur en roer continu met een spatule
  7. Maak nu en dan een streep op de achterkant van de spatule
  8. Als het mengsel niet meer naar onder druipt is het klaar
  9. Zet onmiddellijk van het vuur af in een kom of afwasbak met zuiver koud water
  10. Als het mengsel is afgekoeld is meng je er de opgeklopte room onder
  11. Verplaats het mengsel nu in een roomijsmachine of sorbetiƩre en draai het mengsel gedurende 20 a 40 minuten af, of totdat het stijf is
  12. Doe het ijs in een bewaardoos en zet het geheel in de diepvries tot gebruik

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha