Italiaanse koekjes

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1998 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed de boter en de suiker door elkaar
  2. Vermeng de bloem en het bakpoeder, voeg dit aan het boter-suikermengsel toe en kneed het deeg tot alles goed is gemengd
  3. Klop de eieren met de vanillesuiker los, voeg ze aan het deeg toe en kneed verder tot het deeg soepel is
  4. Verdeel het deeg, alvorens er koekjes van te vormen, in 3 gelijke stukken, leg de koekjes daarna op een licht ingevette bakplaat en bak ze 8-10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven
  5. Voeg voor chocoladekoekjes 2 eetlepels cacao, een snuf kaneel en 50 gr gehakte hazelnoten aan 1/3 deel van het deeg toe, kneed goed door en vorm er balletjes van ± 2 1/2 cm van
  6. Bestrijk de koekjes, nadat ze zijn gebakken en afgekoeld, met een glazuur van poedersuiker, boter en wat cacao
  7. Voeg voor amandelkoekjes 1 theelepel amandelolie aan 1/3 deel van het deeg toe en vorm er balletjes van ± 2 1/2 cm van
  8. Bestrijk de koekjes, nadat ze zijn gebakken en afgekoeld, met een glazuur van poedersuiker, vanillesuiker en melk
  9. Desgewenst kunt u de koekjes kleuren door wat roze of groene kleurstof met het deeg mee te kneden
  10. Voeg voor sesamkoekjes 1 theelepel anijsessence aan 1/3 deel van het deeg toe, vorm er kleine rolletjes van (± 1 vinger lang) en wentel die door sesamzaad

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker23 jan 2008 om 19:17 Reageer

    ben benieuwd


Reageer zelf op dit recept

kaptcha