Kaasbavarois

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 899 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bedek de terrinevorm met een folie
  2. Bekleed hierna de vorm met de plakjes belegen kaas
  3. Bewaar een paar plakjes om de vorm af te dekken
  4. Was de spinazie en draai hem fijn in de blender
  5. Passeer de puree door een neteldoekse lap
  6. Het vocht dat overblijft verwarmen - dan schift het - en opnieuw door de (intussen schoongespoelde) doek passeren
  7. In de doek bevindt zich nu de kleurstof welke nodig is om een deel van de kaasmassa mee te kleuren
  8. Bewaar dit zorgvuldig
  9. Verwarm de room voeg de geraspte kaas toe; verwarm voorzichtig verder met een vlamverdeler onder de pan
  10. Draai het mengsel fijn in de keukenmachine
  11. Voeg vervolgens de geweekte gelatineblaadjes toe, los die op en wrijf de gehele massa door een fijne zeef
  12. Klop een kwart liter slagroom stijf, spatel dit door de kaasmassa en breng op smaak met peper en zout (indien nodig)
  13. Verdeel de kaasmassa in tweeën en spatel door de ene helft het gembersap en door de andere helft de groene kleurstof van de spinazie
  14. Giet eerst een laagje witte kaasbavarois in de vorm, laat vervolgens even opstijven in de koelkast en vervolgens een laagje groene kaasbavarois
  15. Ga zo door en eindig met een witte laag
  16. Bedek de terrine met de overgebleven plakjes kaas
  17. Laat in de koeling verder opstijven
  18. Was de sla en droog de blaadjes in een slacentrifuge
  19. Bestrooi de walnoten met poedersuiker
  20. Presentatie Snij met een elektrisch mes de plakken
  21. Op elk bord een plak kaasbavarois
  22. Vorm van de veldsla en de rode sla en een mooie bloem naast de bavarois
  23. Leg als een hart de gesuikerde walnoot in het midden
  24. Giet over een klein deel van de bavarois een grote theelepel gembersap
  25. Het gembersap dient over de rand bij de bloem weg te lekken

Reageer zelf op dit recept

kaptcha