Kerstcharlotte met marasquinsaus

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1118 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de rozijnen in de kersenlikeur wellen
  2. Snijd de kersen in blokjes en hak de amandelen grof
  3. Bereid de vorm voor: Snijd de lange vingers aan de lange kanten recht af en zet ze met de gesuikerde kant naar buiten rondom in de vorm
  4. Bestrijk de bodem met eiwit of een beetje neutrale olie
  5. Verwijder op de bodem gevallen kruimels met een kwastje
  6. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water
  7. Splits de eieren in dooiers en witten
  8. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en zet deze koel
  9. Klop de slagroom met tweederde van de suiker lobbig en zet hem koel weg
  10. Doe de melk in een pan; snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe merg en stokjes in de melk
  11. Laat hem op laag vuur 15 minuten trekken; haal het vanillestokje eruit
  12. Klop de eidooiers au bain-marie luchtig met de resterende suiker
  13. Voeg al roerend de vanillemelk aan deze compositie toe
  14. Neem de pan van het vuur
  15. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de compositie
  16. Zet de schaal in een bak ijswater
  17. Schep de voorbereide vulling en de likeur door de afgekoelde, nog vloeibare compositie en zet deze weer koel om geleiachtig te worden
  18. Klop een stevig schuim van de eiwitten
  19. Spatel de slagroom luchtig door de geleiachtige compositie en spatel daarna het eiwitschuim erdoor
  20. Schep de bavarois in de vorm en laat hem op een koele plaats opstijven
  21. Week voor de marasquinsaus de rode gelatineblaadjes in ruim koud water
  22. Breng de melk aan de kook
  23. Klop de eidooiers met de suiker au bain-marie licht en luchtig
  24. Voeg al kloppend de melk toe; neem de pan uit de bain-marie
  25. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de saus
  26. Zet de pan in een bak ijswater tot de saus gebonden is
  27. Roer de marasquin erdoor
  28. Snijd de biscuits gelijk met de pudding glad af en stort de pudding op een feestelijke schaal
  29. Garneer de bovenkant met toefjes geklopte slagroom en naar wens ook halve amarenokersen, geroosterde geschaafde amandelen of kerstblaadjes
  30. Strik een lint om de pudding dat past bij de tafelversiering
  31. Serveer de marasquinsaus apart erbij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha