Kersttaart van witte chocolademousse1

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1145 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Witte chocolademousse: Smelt de witte chocolade in een kom boven een pan met heet water
  2. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water
  3. Verwarm 1 dl slagroom en los hierin van het vuur af de uitgeknepen gelatineblaadjes op
  4. Roer het gelatinemengsel door de chocolade en laat het mengsel onder roeren iets afkoelen
  5. Klop 5 dl slagroom stijf en spatel dit door het chocolademengsel
  6. Schep de mousse in de vorm en laat hem in de koelkast minstens 3 uur opstijven
  7. Bruine chocoladeglazuur: Verhit de slagroom met de honing en schenk het mengsel in een dun straaltje op de chocolade
  8. Laat de chocolade onder roeren smelten
  9. Laat de glazuur iets afkoelen en schenk hem daarna op de witte chocolademousse
  10. Beweeg de vorm heen en weer, zodat de glazuur zich goed over de bovenkant van de mousse verdeelt
  11. Laat de mousse in de koelkast nog minstens 2 uur opstijven
  12. Haal de mousse uit de vorm en garneer met de taartversiering
  13. Serveer de mousse in punten gesneden met frambozen- of aardbeiensaus
  14. Frambozen- of aardbeiensaus Pureer 500 gr frambozen of aardbeien en zeef de puree eventueel
  15. Breng de vruchtenpuree op smaak met het sap van 1/2 citroen en 50 gr poedersuiker

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha