Kwetsenvlaai

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 876 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak een vlaaibodem van gistdeeg volgens het recept '"Basisrecept gistdeeg voor Limburgse vlaai' (zie hieronder)
  2. Halveer de gewassen kwetsen en ontpit ze
  3. Verwarm ze heel even in een bodempje water, maar niet te veel in één keer
  4. Laat de vruchten dan op een zeef goed uitlekken en laat ze afkoelen
  5. Verdeel de kwetsen op de gerezen, ingeprikte en met paneermeel bestrooide vlaaibodem, beginnend vanaf de buitenrand en dan naar binnen werkend
  6. De kwetsen moeten goed tegen elkaar aansluiten
  7. Bij gebruik van zeer zure kwetsen kunt u ze met suiker bestrooien
  8. Bak de vlaai 15-20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven
  9. Omdat de vlaai na het bakken zacht kan zijn, is het aan te raden hem eerst even in de vorm te laten afkoelen en hem pas daarna op een taartrooster te zetten om verder af te koelen
  10. Neem 2 dl van het kookvocht, bind dit met het aardappelmeel en giet dit lauw over de afgekoelde vlaai

Soortgelijke recepten

Kwetsenvlaai1

20 min

Reageer zelf op dit recept

kaptcha