Linzen-abrikozentaart

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1001 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week 150 gram groene linzen en kook ze volgens voorschrift in een bouillonblok
  2. Bekleed intussen een ingevette ovenschotel met bladerdeeg of desgewenst een andere "hartig taart"-bodem
  3. Strooi er wat paneermeel of cornflakes op, en verdeel er een uitgelekt blikje abrikozen over
  4. Als de linzen gaar zijn (bewaar het kookvocht), bak ze dan met een gesnipperde ui en een teen knoflook
  5. Strooi er peper en een eetlepel salie over
  6. Verdeel dit mengsel over de abrikozen
  7. Klop een ei los met wat bieslook en een scheutje kookvocht van de linzen en giet dit over de taart
  8. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer 25 minuten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha