Luchtige clafoutis met aalbessen

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1143 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Ris de aalbessen, was ze en laat ze uitlekken
  3. Doe ze in een kom en schenk de kirsch erover
  4. Klop de eidooiers met 4 eetlepels suiker lichtgeel en dik
  5. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en citroensap
  6. Vermeng de maïzena, de kwark en 2 eetlepels suiker en klop dit door de dooiers
  7. Spatel het dooiermengsel door de stijfgeklopte eiwitten en schep er voorzichtig de aalbessen door
  8. Vul de vorm tot 3/4 met het mengsel
  9. Bak de clafoutis in het midden van de oven
  10. Schakel de oven na ± 10 minuten terug naar 150°C en bak de taart nog ± 20 minuten
  11. Bestrooi het voor het serveren met 1 eetlepel suiker

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha