Marsepeinmousse met romige notensaus

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1473 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kan 1 dag tevoren worden voorbereid
  2. Gelatine ±5 minuten in ruim koud water laten weken
  3. Breng ¼ l melk zachtjes aan de kook
  4. Marsepein er in verbrokkelen en tot egaal mengsel roeren
  5. Pan van het vuur
  6. Gelatine uitknijpen en in hete marsepeinmelk oplossen
  7. Laten afkoelen
  8. In koelkast in ±2 uur laten opstijven
  9. Klop ¼ l
  10. slagroom stijf, meng marsepeinmengsel en 2 ½ eetl
  11. amandellikeur erdoor
  12. In schaal doen en in koelkast ±3 uur laten opstijven
  13. Rest van melk, ¼ l
  14. slagroom, suiker en vanillesuiker
  15. Aan de kook brengen en al roerend custardpapje toevoegen
  16. Roer tot gebonden saus
  17. Roer 2 eetl
  18. amandellikeur erbij
  19. Onder af en toe roeren af laten koelen
  20. Afgedekt in koelkast bewaren
  21. Op 4 bordjes 3 eetl
  22. saus scheppen
  23. Met ijslepel 3 bolletjes mousse scheppen
  24. Rest saus in sauskom doen
  25. Garneren met bloemetjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha