Mattentaart onder de vele mattentaarten

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 907 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de melk flink doorkoken onder af en toe roeren
  2. Neem van het vuur en roer de karnemelk erdoor, de melk gaat schiften
  3. Doe weer op het vuur en roer goed door
  4. Laat 5 minuten staan, de vlokken gaan samenklonteren, dit zijn de matten
  5. Giet alles door een neteldoek, bindt de doek dicht en laat de hele nacht uitlekken
  6. Pas op voor muizen en katten! Klop de eiwitten en verwerk de dooiers erdoor
  7. Maal de matten, meng met het eiwit-dooiermengsel, voeg suiker, amandelen, vanille en bakpoeder toe
  8. Vet een hoge bakvorm in en bekleed met uitgerold bladerdeeg, moet 1 cm over de rand komen
  9. Bewaar wat deeg voor de deksel
  10. Prik de bodem in met een vork
  11. Vul met matten tot een vinger onder de rand
  12. Bestrijk de deegrand met eigeel, leg de deegdeksel erop en vouw die met de onderkant dicht
  13. Bestrijk de deksel met eigeel en knip er v-vormige 'schoorsteentjes' in (= 'roosjes')
  14. Verwarm de oven voor op 250 graden
  15. Zet de taart er een kwartier in, temper het vuur naar 225 graden en laat de taart nog ruim anderhalf uur verder garen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha