Nariyal kheer kokospudding

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1072 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de melk en de suiker in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en laat ± 5 minuten inkoken
  2. Rooster de kokos in de hete boter of ghee in ± 3 minuten goudbruin en roer de kokos door de melk
  3. Laat de kokosmelk al roerend zachtjes inkoken tot 5 dl
  4. Voeg de rozijnen, kardamom en saffraan toe en laat nog ± 5 minuten trekken
  5. Laat de pudding onder af en toe roeren afkoelen en in de koelkast in ± 4 uur koud worden
  6. Rooster de amandelen en de pistachenoten in een droge koekenpan licht
  7. Verdeel de kheer (eventueel met rozewater besprenkeld) over de coupes en bestrooi met noten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha