Omelet Siberienne

desserts
  • Portie: 8 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 4373 x
  • Keuken: Nederland
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de Cake in plakken
  2. Leg ongeveer een derde gedeelte hiervan naast elkaar op een platte vuurvaste schotel en sprenkel er wat, met een scheutje water vermengde rum overheen
  3. Sla de eiwitten heel stijf en voeg langzaam de suiker toe
  4. Verdeel nu snel het roomijs over de cake en strooi er wat gehakte noten over
  5. Bedek de boven en zijkanten met de rest van de plakken cake, zodat het ijs helemaal bedekt is
  6. En sprenkel er weer rum over
  7. Bestrijk alles met het eiwit en spuit hier en daar wat toefjes
  8. Zet de schotel circa 5 min
  9. in een op 275 graden voorverwarmde oven of onder de grill(circa 3 min)totdat het eiwit gaar en goudbruin is
  10. Doe de rest van de onverdunde rum in een juslepel, maak deze boven een gasvlam warm, steek de rum aan, giet hem over de omelet en breng hem brandend binnen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha