Pere al Mascarpone peer met Mascarpone

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2092 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil er dun af
  2. Pers 1/2 sinaasappel uit
  3. Smelt de boter in de koekenpan, roer de suiker erdoor en laat op halfhoog vuur al roerend mooi goudbruin worden
  4. Roer er 1 lepel geraspte sinaasappelschil en de wijn door en blijf roeren tot de suiker is opgelost
  5. Laat 5 minuten inkoken tot een dikke saus
  6. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij elke peer in 8 partjes
  7. Besprenkel met 2 lepels sinaasappelsap
  8. Roer de Mascarpone los met de vanillesuiker
  9. Leg de peer mooi neer op 4 bordjes, schenk de karamelsaus erover en schep de Mascarpone ernaast

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha