Perentaartjes met vanillecr

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 771 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien, leg de plakjes op een met bloem bestoven aanrecht op elkaar en rol ze uit tot ± 2 mm dikte
  2. Steek er 4 deegrondjes uit ter grootte van de vormpjes en vul de vormpjes met het bladerdeeg
  3. Prik er gaatjes in om bol staan te voorkomen
  4. Verwarm de oven voor op 190°C en bak de bakjes ± 10 minuten voor
  5. Laat ze afkoelen
  6. Schil de peren en halveer ze
  7. Maak een suikerstroopje van water, de honing en de suiker
  8. Breng het aan de kook en pocheer de peren hierin tot ze zacht zijn
  9. Laat ze in de vloeistof afkoelen
  10. Breng de room met het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat het ± 20 minuten trekken
  11. Laat afkoelen en verwijder het vanillestokje
  12. Klop de eieren met 2 eetlepels suiker tot de massa dik en schuimig wordt
  13. Voeg de afgekoelde room toe en roer goed door
  14. Laat de peren uitlekken en snijd ze in waaiervorm
  15. Verdeel ze over de taartvormpjes, schenk er de vanillecrème over en bak de taartjes in het midden van de oven goudbruin en gaar
  16. Laat ze afkoelen
  17. Verwarm de abrikozenjam even met 1 eetlepel water en geef de taartjes daarmee glans
  18. Bestrooi de perentaartjes met een beetje kaneel en presenteer ze op een mooi bordje

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha