Pompoenvlaai Zweinstein

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1354 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de deegplakjes met een mes van elkaar en verwijder de folie
  2. Laat ze 10 minuten ontdooien
  3. Vet de vlaaivorm in en bekleed de bodem en de rand met de deegplakjes met de gladde deegkant naar onderen
  4. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de vezels
  5. Snijd het pompoenvlees in kleine blokjes en breng deze met ? dl water aan de kook
  6. Kook de helft van de pompoen zachtjes 15 minuten en laat zoveel mogelijk vocht verdampen
  7. Pureer de pompoen en laat het mengsel afkoelen
  8. Verwarm de oven voor op hete lucht 180?C, gas 200?C
  9. Klop de eieren los
  10. Meng ze door de afgekoelde pompoenpuree samen met de suiker, ? tl kaneel, gemberpoeder en nootmuskaat
  11. Meng de bloem met de koffieroom en voeg dit aan het pompoenmengsel toe
  12. Verdeel de pompoen over de deegbodem
  13. Zet de vlaai iets onder het midden van de oven en bak hem in 35 minuten goudbruin en gaar
  14. Week de gelatine in koud water
  15. Kook de andere helft van de pompoen in 2-3 minuten gaar in de witte wijn
  16. Voeg 75 g suiker en een ? tl kaneelpoeder toe
  17. Laat dit mengsel iets afkoelen en voeg er de geweekte en uitgeknepen gelatine aan toe
  18. Verdeel de pompoenblokjes over de afgekoelde pompoenvlaai

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha