Specials
Hamburger recepten
Barbecue recepten
Kerst recepten
Halloween recepten
Thanksgiving recepten
» Alle specials
Recepten
Nieuwste recepten
Hoogst gewaardeerde
Meest bekeken
Pompoenvlaai gekruid
desserts
Portie:
4 personen
Kooktijd:
20 minuten
Bekeken:
1935 x
Print
Ingrediënten
300 tot 350 g korstdeeg
250 g pompoenpuree
75 ml halfroom of garderoom
75 g lichtbruine basterdsuiker
1 ei
¾ theelepel kaneel
1/3 theelepel djahe
piment of kruidnagelpoeder
375 g mincemeat uit een pot
1/4 l slagroom (stijfgeklopt zonder suiker)
Bereiding
Rol het korstdeeg uit tot een 1 cm dikke lap van 30 cm doorsnee
Bekleed er een ingevette vlaaivorm van 22 cm doorsnee mee, snij de overhangende rand af, ploot de rand en prik bodem en zijkant met een vork in
Zet minstens 1 uur in de koelkast
Verwarm de oven voor op 220°
Klop pompoen, halfroom, basterdsuiker, ei, kaneel, djahé en piment tot een luchtige massa
Schep de mincemeat in de vlaaibodem, strijk de bovenkant glad en doe de pompoenmassa erbij
Bak 15 minuten in het midden van de oven, zet de oven dan op 190° en bak nog 45-50 minuten tot een mes er droog uitkomt
In de koelkast 2 dagen houdbaar
Garneren met slagroom bij serveren, neem 1 uur voor serveren uit de koelkast
Soortgelijke recepten
Mexicaans gekruid rundergehakt
20 min
Kebab met gekruid pitabrood
20 min
Gevulde paprika met gekruid gehakt in tomatensaus
20 min
Reageer zelf op dit recept
Naam:
*
Vul het nummer in:
*
Reactie:
*
Populair
Bekeken
De populairste recepten:
Aardbeienflip
Champignonsoep met kruidenkaas
Valentijns koekjes
De meest bekeken recepten:
Jamie Olivers Tomaten- en paprikasoep met basilicu...
679091x
Biefstuk met cognacsaus heerlijk voor de kerstdage
542183x
Jamie oliver aardappel partjes uit de oven
422875x
Categorieën
bbq
bijgerechten
borrelhapjes
brood
desserts
dranken
feestdagen
hoofdgerechten
ijs
magnetron
ovenschotels
pannenkoeken
pasta
risotto
salades
sauzen
soep
tapas
vegetarisch
vis
vlees
voorgerechten
wok