Pudding Loopy s warme

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 683 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Snij de korst van het brood en maak sneetjes van 2½ cm dik, snij de sneetjes in reepjes
  3. Doe boter, suiker en stroop in de koekenpan en roer boven matig vuur met een houten lepel tot het goudbruin is
  4. Doe de melk in een steelpan, breng aan de kook en giet over de broodreepjes
  5. Haal ze er meteen weer uit zodat ze niet verzadigd raken
  6. Wentel de reepjes door de boter-stroopmassa, breng ze voorzichtig in een vuurvaste schaal (pas op dat ze niet breken!) en giet er nog wat extra boter-suikermengsel over
  7. Laat lichtbruin worden in de oven (10-15 minuten), laat de stroopmassa borrelen maar pas op voor verbranden! Warm serveren met niet te stijf geklopte slagroom
  8. ('Maak daarna een lange wandeling!')Verwarm de oven voor op 200°
  9. Snij de korst van het brood en maak sneetjes van 2½ cm dik, snij de sneetjes in reepjes
  10. Doe boter, suiker en stroop in de koekenpan en roer boven matig vuur met een houten lepel tot het goudbruin is
  11. Doe de melk in een steelpan, breng aan de kook en giet over de broodreepjes
  12. Haal ze er meteen weer uit zodat ze niet verzadigd raken
  13. Wentel de reepjes door de boter-stroopmassa, breng ze voorzichtig in een vuurvaste schaal (pas op dat ze niet breken!) en giet er nog wat extra boter-suikermengsel over
  14. Laat lichtbruin worden in de oven (10-15 minuten), laat de stroopmassa borrelen maar pas op voor verbranden! Warm serveren met niet te stijf geklopte slagroom
  15. ('Maak daarna een lange wandeling!')

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha