Rabarber-rijsttaart

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2191 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. Maak een bodem van 250 gram gezeefd tarwemeel, 75 gram boter, 30 gram suiker, 1 ei, 15 gram verse gist, 0,5 dl lauwe melk en een snufje zout
  3. Doe de meel in een kom, maak er een kuiltje in en doe daarin de suiker
  4. Los de gist op in de melk giet dit op de suiker
  5. Roer alles door elkaar
  6. Doe dan de boter, het ei en het zout erbij
  7. Kneed het deeg goed door
  8. Laat dit afgedekt een half uur op een warme plek staan
  9. Kneed het deeg nog eens goed door en bekleed hiermee een springvorm van 26 cm doorsnee
  10. Laat het nog eens vijftien minuten rijzen
  11. 2
  12. Maak rijstepap van 75 gram witte rijst of paprijst en een halve liter melk
  13. 3
  14. Maak een moes van 1 kilo rabarber, 75 gram dadels, 0,5 dl appeldiksap en 0,5 dl water (zie recept rabarbermoes)
  15. Laat de rabarber in een zeef uitlekken
  16. (het opgevangen sap is lekker om te drinken!) 4
  17. Roer in een kom een eidooier met 75 gram suiker en een eetlepel custardpoeder glad
  18. Roer het mengsel door de rijstepap
  19. 5
  20. Verwarm een oven voor op 200 graden of gasovenstand 3
  21. 6
  22. Klop twee eiwitten stijf met een mespuntje zout
  23. Schep dit door het rijstmengsel
  24. 7
  25. Bedek de deegbodem met de rabarber en doe er dan het rijstmengsel op
  26. 8
  27. Bak de taart in 25 minuten gaar
  28. Absoluut lekker
  29. Bron: site van de alternatieve consumentenbond

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha