Ricotta-meloentaart

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1112 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Roer de eidooiers romig met de ricotta, de suiker en de citroenschil
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het ricottamengsel
  4. Rol het pizzadeeg uit tot een cirkel van ± 36 cm doorsnee en bekleed er een springvorm mee
  5. Verdeel er het ricottamengsel over, vouw de deegrand naar binnen en bak de taart in ± 40 minuten in het midden van de oven
  6. Steek zoveel mogelijk bolletjes uit de meloen, laat die uitlekken (vang het sap op) en pureer de rest van het vruchtvlees
  7. Laat de meloenpuree in een zeef uitlekken (vang het sap op)
  8. Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water
  9. Breng het meloensap aan de kook en los hierin van het vuur af de uitgeknepen gelatine op
  10. Laat het mengsel in de koelkast in ± 30 minuten lobbig worden
  11. Verdeel de meloenbolletjes over de taartbodem en schenk er de meloengelei over
  12. Laat de taart eventueel 1 uur in de koelkast opstijven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha