Rijstpudding met vanillesaus

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 825 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatine in koud water
  2. Doe de rijstvlokken, de melk, de vanillesuiker en de kristalsuiker en de kaneel in een diepe schaal en zet die 20 minuten op de op ??n na laagste stand in de magnetron
  3. Roer tussendoor driemaal goed door
  4. Knijp de gelatine goed uit
  5. Neem de schaal uit de magnetron en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes goed door
  6. Haal het omhulsel van de lampionkersjes en was ze
  7. Snijd 8 kersjes in kleine stukjes en meng ze door de pudding
  8. Spoel 4 puddingschaaltjes met koud water om en vul ze met de pudding
  9. Laat ze afkoelen en zet ze ? 1 uur in de koelkast om op te stijven
  10. Maak de saus
  11. Snijd het vanillestokje in de lengte open, doe het met de melk in een glazen schenkkan of maatbeker en laat de melk op ? 650 Watt 8 minuten trekken
  12. Verwijder het vanillestokje
  13. Klop de eidooiers los met de ma?zena, de suiker en 2 eetlepels water
  14. Voeg hieraan al kloppend de hete melk toe en zet het mengsel opnieuw 3 minuten op ? 650 Watt in de magnetron tot het is gebonden
  15. Roer enkele malen in de saus
  16. Laat de saus al roerend in een koudwaterbad afkoelen om velvorming te voorkomen
  17. Halveer de overige kersjes
  18. Ga met een mesje langs de rand van de schaaltjes en keer de puddinkjes op dessertbordjes om
  19. Giet er de vanillesaus over en serveer met halve kersjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha