Tiramisu Recept

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 4120 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet eerst twee kopjes (samen 400 ml) hele sterke koffie
  2. Zorg ervoor dat deze redelijk snel afkoelt
  3. Scheid de eierdooiers en het eiwit
  4. Klop 4 eierdooieres met de (poeder) suiker tot een mooie gladde gele creme onstaat
  5. Klop de twee eiwitten (gooi de andere twee weg) op tot een witte schuim (dit doe ik altijd in een keukenmachine, het schijnt met de hand nogal lang te duren)
  6. Meng door het eiwitschuim de mascarpone en eventueel de vanillesuiker
  7. Meng hier ook het eigeel mengsel doorheen
  8. Voeg nu aan de afgekoelde (zodat de alcohol niet meteen verdampt) koffie de amaretto toe
  9. Leg de langevingers op een bord en giet hierover heen het koffie mengsel
  10. Transporteer de nu natte en breekbare langevingers naar de schaal en leg ze op de bodem
  11. Laat wat ruimte, ter grote van een langevinger, tussen de langevingers over
  12. Vul de gaten tussen de langevingers op met het mascarpone mengsel
  13. Leg over de laag die je nu hebt gekregen een tweede laag langevingers en vul de gaten opnieuw op met het mascarpone mengsel
  14. Ga hier mee door tot je langevingers op zijn, maar houd er rekening mee dat je genoeg mascarpone mengsel overhoudt voor de bovenste laag die alleen uit mascarpone mengsel bestaat
  15. Zet de tiramisu nu zeker 8 uur in de koelkast om een beetje stijf te worden en de smaken goed in te laten trekken
  16. Vlak voor het opdienen strooi je pas de cacao poeder over de tiramisu heen (doe je dit eerder dan wordt de cacao vochtig en klef)
  17. De juiste verhouding eiwit - eigeel is 2 op 4
  18. Dit zorgt voor de beste structuur

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha