Toffee-appels Peking

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 742 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen
  2. Snijd elk partje nog eenmaal door
  3. Klop een luchtig beslag van de bloem, het ei en het water
  4. Verhit de olie
  5. Dompel steeds een paar stukjes appel in het beslag en bak ze in de hete olie aan alle kanten bruin en knapperig
  6. Laat ze op papier uitlekken terwijl u de rest bakt
  7. Doe de suiker met 3 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, voeg 2 eetlepels water toe en breng al roerend aan de kook
  8. Laat 5 minuten op een laag vuurtje pruttelen
  9. Schenk er de stroop bij, laat nog 2-3 minuten koken en wentel er dan stuk voor stuk de gebakken stukjes appel door
  10. Om te snelle afkoeling van de stroop te voorkomen kunt u de pan beter op heel laag vuur laten staan
  11. Bestrooi ze meteen met sesamzaad en dompel ze in het water met de ijsklontjes, zodat de korstjes knapperig worden
  12. Leg de toffee-appels op een schaal en dien ze meteen op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha