Tourteau fromager kaas- of kwarktaart uit Poitou

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 715 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak een deeg van 95 g bloem, 45 g boter, 1 dooier en 2-3 lepels boter, rol uit en bekleed een vuurvaste schaal
  2. Meng 15 g gesmolten boter en 100 g kwark, verse geitenkaas of Hüttenkäse in een blender
  3. Klop 2 eieren en 50 g suiker au bain marie tot het stroperig is
  4. Doe er 65 g bloem en ½ theel
  5. bakpoeder bij, dan het kwarkmengsel
  6. Giet in de kom
  7. Zet in de oven, 35-45 minuten op 200°
  8. De bovenkant hoort zeer donker te zijn!

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha