Valentijn-gebakjes

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3187 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem bij voorkeur ronde cakejes en koekjes, en roze marsepein, en neem voor het rozenwater indien mogelijk rozenlikeur
  2. Klop de slagroom met de suiker luchtig
  3. Besprenkel de ronde cakejes met het rozenwater of de rozenlikeur
  4. Rasp met een scherp mes chocolade van de pure chocola
  5. Bestrijk de bovenkant van de cakejes met wat slagroom en zet hier de ronde koekjes op vast
  6. Bestrijk het geheel met slagroom en rol ze door de chocoladerasp
  7. Stuif wat poedersuiker over de valentijngebakjes
  8. Maak van de roze marsepein een rol met een dikte van circa 6 centimeter
  9. Snijd de rol in stukjes
  10. een stukje per twee roosjes
  11. Snijd een stuk in 5 plakjes en leg deze elkaar iets overlappend naast elkaar
  12. Druk de plakjes vast en rol het geheel voorzichtig op
  13. Druk het midden in en snijd hier twee roosjes van
  14. Maak op de zelfde wijze de rest van de roosjes
  15. Garneer de gebakjes met de marsepeinen roosjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha