Valentijnkoekjes

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2777 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -verwarm de oven voor op 170?C -vet een bakplaat lichtjes in met boter -roer met een garde de roomboter en basterdsuiker smeuig en voeg al roerend de eierdooier toe -voeg de bloem erbij en kneed alles met een hand enkele min stevig dooreen -vorm van het deeg een platte bal en verpak deze in vetvrij papier en laat 1 uur rusten in de koelkast-kneed het deeg dooreen en stuif wat bloem op het werkvlak en de deegroller en rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik -snij met een mes of vormpje hartjes uit het deeg -leg de hartjes op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte eiwit -bak in circa 20 min goudbruin in de hete oven -breek de chocolade en smelt deze au bain marie al roerend en laat dan even afkoelen -strijk de chocolade met een mes uit over de bovenkant van de koekjes en bestrooi ze met de krokante notenkruimels

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker11 feb 2008 om 12:54 Reageer

    Mmmm Lekker!!:d

  • Bezoeker11 feb 2008 om 16:33 Reageer

    lekker:P


Reageer zelf op dit recept

kaptcha