Valentijnsgebak met roomkaasmousse en verse aardbe

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1289 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereiding: ? De roomkaasmousse: Gelatine weken in koud water
  2. 5 cl water opwarmen en 100 gr suiker toevoegen
  3. De gelatine uitknijpen en aan het suikermengsel toevoegen
  4. Dit zeer snel in een keer onder de rooomkaas kloppen
  5. Citroensap toevoegen
  6. Slagroom opkloppen en bij het kaasmengsel voegen
  7. De eiwitten half opkloppen, suiker toevoegen en verder opkloppen
  8. De eiwitten onder het kaasmengsel scheppen
  9. ? De spiegel: Aardbeiensap koken samen met de suiker en afschuimen
  10. Even laten afkoelen en de geweekte gelatine toevoegen
  11. ? Opbouw van de taart: De biscuit onder in de hartvorm leggen
  12. De biscuit een weinig besprenkelen met aardbeienlikeur
  13. De aardbeien halveren en dicht tegen elkaar op de biscuit schikken
  14. Vullen met de roomkaasmousse
  15. Even trillen zodat alle luchtbellen verdwijen en glad strijken
  16. Laten opstijven in de diepvries (30 minuten)
  17. De vloeibare spiegel erover gieten en laten opstijven
  18. De taart ontvormen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha