Valentijnstaart

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1430 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem de boter en eieren minstens 2 uur van te voren uit de koelkast
  2. Gebruik twee springvormen van 18 cm doorsnee
  3. Teken op bakpapier twee cirkels rondom de vorm en knip ze uit
  4. Vet de vormen in en leg op beide bodems een cirkel van bakpapier
  5. Klem de randen er weer op
  6. Vet ook de papieren bodem in
  7. Verwarm de oven voor op 200?C
  8. Doe de boter, de suiker en de vanillesuiker in een kom
  9. Klop met de mixer het mengsel wit en cremig in 10 minuten
  10. Breek de eieren een voor een in een beker en klop ze door het botermengsel
  11. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel het met een grote lepel door het botermengsel: je mag geen bloem meer zien
  12. Verdeel het deeg over de ingevette springvormen
  13. Strijk de bovenkant van het deeg glad
  14. Zet de vormen in de oven
  15. Temper bij een heteluchtoven de warmte tot 175?C
  16. Bak de taartbodems in 20-25 minuten goudbruin en gaar
  17. Ze zijn dan mooi gerezen en laten los van de rand van de vorm
  18. Maak intussen een roze glazuur: zeef het poedersuiker
  19. Roer er met een mes 2 eetlepels bessensap door
  20. Roer het glazuur glad en glanzend, voeg eventueel nog 1 eetlepel sap erdoor als het te dik blijft
  21. Neem de vormen, met ovenwanten aan, uit de oven
  22. Verwijder de rand van de springvorm
  23. Maak met een pannenkoekmes de deegbodem los van de papieren bodem
  24. Leg de bodems op een rooster en laat ze afkoelen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha