Vlaamse amandelkoekjes

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 636 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer in een kom de boter zacht
  2. Zeef de bloem boven de kom, voeg de suiker toe en wrijf er met een houten lepel de klontjes uit
  3. Klop in een kommetje de eieren met een snufje zout, vanillesuiker en koekkruiden
  4. Roer het eiermengsel door de bloem met de suiker
  5. Voeg een voor een de lepels melk toe
  6. Vet een bakplaat in
  7. Vul de spuitzak met het deeg en spuit op enige afstand van elkaar ongeveer 7 centimeter lange staafjes deeg op de bakplaat
  8. Verdeel de amandelsnippers over de deegreepjes
  9. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 190 graden en bak de koekjes 10 – 15 minuten tot de bovenkant van de koekjes stevig aanvoelt en de rand van de koekjes iets bruin gekleurd is
  10. Haal met een pannenkoekmes de koekjes van de bakplaat en laat ze op een plat vlak helemaal afkoelen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha