Vruchtengelei uit de magnetron rode

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 748 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hou van elke vruchtsoort wat achter voor garnering
  2. Halveer de aardbeien
  3. Week de gelatine in ruim koud water
  4. Zet citroenschil en kruidnagel met 2 dl water in een litermaatje, doe afgedekt in de magnetron (±2 minuten op 700 watt)
  5. Verwijder schilletje en kruidnagels, los de gelatine erin op, dan de suiker
  6. Voeg de wijn toe
  7. Doe een laagje in de met koud water omgespoelde puddingvorm, laat in ijswater snel opstijven
  8. Aalbessen erover (mag de vormrand niet raken), laagje gelei erover, weer in het ijswater tot de bessen goed vastzitten
  9. Laagje gelei erop en weer opstijven in ijswater, Herhaal dit alles met de frambozen en de aardbeien
  10. Laat op een koele plaats goed stijf worden
  11. Voor het storten de vorm even in heet water houden, Serveren met vanillesaus, garneren met de achtergehouden vruchten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha