Walnotentaart2

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 981 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. bereiden: bloem boven kom zeven en mengen met basterdsuiker en zout
  3. Boter in plakken snijden, op bloemmengsel leggen en met 2 messen in blokjes snijden
  4. Tot samenhangende deegbal kneden
  5. Deegbal in afgedekte kom 30 min in koelkast laten rusten
  6. 2
  7. Oven voor verwarmen op 180 gr C
  8. In pan met dikke bodem suiker behoedzaam laten karameliseren
  9. Niet te snel, want dan brandt de suiker aan en wordt hij bitter
  10. Blijven roeren met houten pollepel, afblussen met 1 eetlepel heet water
  11. Slagroom bij karamel schenken en zachtjes laten koken tot alle karamel is opgelost
  12. Walnoten toevoegen (ik deed ze in stukjes) en even laten meekoken
  13. Pan van het vuur halen
  14. 3
  15. Deegbal in 2 stukken verdelen
  16. Werkvlak met bloem bestuiven, ballen uitrollen tot ronde plak maat springvorm
  17. (ik doe de bal tussen 2 lagen plasticfolie, en rol daarop de bal uit tot een grote schijf
  18. Is zo makkelijk op te pakken zonder dat de plak scheurt, haal de bovenste laag folie eraf en keer de plak om in de springvorm) 4
  19. Springvorm invetten, deeglap op de bodem leggen, vulling er over uitstrijken
  20. Vulling afdekken met 2e deeglap, randen aandrukken
  21. Ei loskloppen met eetlepel water, bovenkant deeg hiermee bestrijken
  22. Ter decoratie enkele halve walnoten op de deeglap leggen
  23. 5
  24. Taart in midden van de oven in 45 minuten bakken
  25. (op 180 gr
  26. ) Laten afkoelen eer je hem eet
  27. Bereidingstijd ca 45 minuten
  28. Wachttijd 45 minuten
  29. 12 punten uit 1 taart
  30. Zelf snij ik hem in blokjes van 2 bij 2 cm

Reageer zelf op dit recept

kaptcha