Worteltaart met roomkaas1

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1488 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Vet 2 ronde lage bakvormen van ± 20 cm doorsnee met boter in en bekleed ze met bakpapier
  3. Zeef de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een deegkom
  4. Voeg de ananas, wortel, eieren, olie en vanille toe en mix hiervan een beslag
  5. Roer er daarna de walnoten door
  6. Verdeel dit beslag over de 2 bakvormen en bak het een uur in de oven
  7. De tart is gaar als een erin gestoken satéprikker er schoon uitkomt
  8. Keer de vormen om en laat de cake op een ovenrooster afkoelen
  9. Roer voor de toplaag de poedersuiker beetje bij beetje door de roomkaas tot die luchtig is
  10. Voeg dan naar smaak citroensap of vanille-essence toe
  11. Besmeer de afgekoelde cake met de roomkaas, leg de tweede cake erop en besmeer die met het overige roomkaasmengsel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha