Notenwijn port

dranken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1711 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Iedereen heeft wel eens wijn die wel goed is, maar niet echt een topper
  2. Van een dergelijke wijn kun je een apart aperitief maken
  3. Pluk de walnoten voordat de dop hard wordt en stamp ze tot een fijne pulp
  4. Die de pulp in een fles, voeg de alcohol toe en laat een week trekken
  5. Na een week de wijn en de suiker toevoegen
  6. Drie maanden laten staan, af en toe doorschudden
  7. Na drie maanden filteren, klaren en bottelen
  8. Hoe ouder dit aperitief, hoe beter

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker29 jul 2011 om 19:18 Reageer

    ik maak ieder jaar noten porto mijn recept is 25 noten 7liter rode wijn van minsten 12 graden tafelwijn 1liter pure alcol anderhalve kilo suiker alles mengen in emmer of fles doen koelen donker bewaren na 6maanden alles door een doek gieten en dan op fles doen (ps) noten plukken tussen 1 en max. 15 juli


Reageer zelf op dit recept

kaptcha