Paardebloemenwijn

dranken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1014 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pluk de bloemen op een mooie zonnige dag en meet ze in een maatbeker
  2. Druk de paardenbloemen zachtjes aan
  3. Verwijder de groene stelen
  4. Doe de bloemen in een gistingsvat en giet hierover twee liter kokend water
  5. Laat de bloemen drie dagen staan en zeef de most in een grote pan
  6. Breng de most aan de kook en los hierin de suiker op
  7. Giet de most in een gistingsfles en voeg zodra het voldoende is afgekoeld de gist toe
  8. Pers de sinaasappel en rasp de schil en voeg sap en rasp toe
  9. Vul de fles met gekookt, afgekoeld water
  10. Sluit de fles met een prop watten en na een paar dagen als de most voldoende gist met een waterslot
  11. Overhevelen in een schone fles, zodra de gisting is gestopt en laat hem zolang mogelijk liggen
  12. De groene bloemkelken geven deze wijn een harsachtige smaak als deze worden verwijderd wordt dat minder

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha