Walnotenwijn

dranken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1182 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de walnoten, stamp ze tot pulp
  2. Doe walnoten en rozijnen in een emmer, voeg vijf liter water en de overige ingrediƫnten toe en laat het mengsel vijf dagen lang gisten (afdekken met een theedoek)
  3. Pers de pulp uit en doe het vocht in een gistingsfles
  4. Afsluiten met een waterslot
  5. Meet de zuurgraad en maak deze af op 6 g/l wijnsteenzuur
  6. Deze wijn moet lang rijpen en is na ca
  7. 2 jaar op smaak
  8. Hoe meer noten, hoe sterker de smaak

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker25 sep 2007 om 13:28 Reageer

    hoeveel gist en gistvoeding moet je gebruiken ;kan je ook vers citroenensap gebruieken en hoeveel

  • Bezoeker25 sep 2007 om 13:29 Reageer

    welk percentage moet de zuurtegraad hebben


Reageer zelf op dit recept

kaptcha