Beiler bijltjes

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1560 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak eerst het zandtaartdeeg: kneed 175 g boter, basterdsuiker, 250 g bloem, ½ losgeklopt ei en iets zout met de foodprocessor
  2. Rol uit tot een lap van 28x28 cm
  3. Dan de vulling: roer een smeïg mengsel van 500 g spijs, 75 g boter, 1 ei en 100 g abrikozenjam
  4. Beslag: klop 125 g boter met 125 g suiker wit en romig
  5. Klop 2½ ei erbij
  6. Dan de rest van de spijs en iets zout, gladkloppen
  7. Spatel de rest van het bloem en 3 lepels lauw water erdoor
  8. Methode 1: Leg het deeg op bakpapier op een bakplaat
  9. Vouw de kanten van het bakpapier om tot er een opstaande rand van 3-4 cm hoog ontstaan
  10. Zet de hoeken vast met paperclips
  11. Methode 2: Verdeel het deeg over 2 boterkoekvormen
  12. Vervolg: bestrijk het deeg met een dunne laag frambozen-bessenjam
  13. Verdeel de vulling er over met de bolle kant van een lepel
  14. Dan een dunne laag beslag
  15. Bak 35 minuten op 175°
  16. Neem uit de oven en bestrijk dun met abrikozenjam
  17. Strooi de gehakte hazelnoten erover
  18. Koel af en snij in stukjes van 3 x 5 cm ('bijltjes')

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker02 sep 2007 om 00:18 Reageer

    baluh dan!


Reageer zelf op dit recept

kaptcha