De Kerstman komt

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1085 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1: Snijd van een kant van de cake twee plakken van 2,5 cm dik
  2. Snijd van een ervan 5 cm voor de bodem van de haard
  3. Snijd 2,5 cm diep een boogvormige opening uit de cake voor de stookplaats
  4. Kleur 225 gram fondant lichtgroen en bekleed er een taartplateau van 25 x 25 cm mee
  5. ********************************************* 2: Zet de cake op zijn zij op het plateau
  6. Bestrijk hem rondom met abrikozenjam, bedek hem met marsepein en laat hem 48 uur drogen
  7. Kleur 900 gram fondant creme
  8. Rol dun uit en bedek er de buitenkant van de cake mee
  9. Snijd de bodem van de haard op maat en plaats hem
  10. ********************************************* 3: Kleur 35 gram fondant zwart
  11. Rol dun uit en druk tegen de achter en onderkant van de haard
  12. Snijd van de repen cake een haardplaat op maat en bestrijk ze met de abrikozenjam
  13. Kleur 100 gram fondant bruin en bekleed de haardplaat
  14. Van de restjes omrandt u het stookgat
  15. Kerf er de vormen van stenen in
  16. *********************************************4: Voor de kerstman kleurt u 400 gram fondant rood
  17. Vorm van 15 gram een muts
  18. Rol een hoofdje van 15 gram roze fondant en maak er een baard van 15 gram kreukelige witte fondant
  19. Zet een wit randje en en balletje aan de muts
  20. Schilder ogen en wenkbrauwen op het hoofdje
  21. Maak er haren van witte fondant op en bevestig dan de muts, de baard en de witte snor
  22. ********************************************* 5: Voor het maken van romp en armen gebruikt u 100 gram rode fondant
  23. Maak er witte randjes om van 25 gram fondant en vorm van roze fondant handjes
  24. Kras er vingertjes in met een cocktailprikker
  25. ********************************************* 6: Voor de broek maakt u van 75 gram fondant een rolletje, dat u dubbel buigt
  26. Vorm laarzen uit 40 gram zwarte fondant en plak die onderaan de broek
  27. Leg er een randje witte fondant omheen
  28. Zet de kerstman in elkaar
  29. Met een flinke verfkwast spat u luchtig zwarte kleurstof op de kerstman bij wijze van roet
  30. Later doet u hetzelfde bij de schoorsteen
  31. ********************************************* 7: Kleur 50 gram fondant donkergroen en rol er een kleedje van
  32. Versier dit met ingedrukte sterren en randjes
  33. Kras de franje in met een cocktailprikker
  34. Kleur 25 gramfondant grijs en boetseer er een poes van
  35. Rol 50 gram rode fondant dun uit en snijd er twee kousen van
  36. Geef elk en witte boord en plak ze met wat water tegen de schoorsteen
  37. Vor de slinger kleurt u 75 gram fondant groen, vormt twee slangen en rolt die in elkaar
  38. Hang ze op
  39. Maak twee rode strikken van 50 gram fondant en plooi ze met behulp van een cocktailprikker
  40. Plak ze vast op de slinger
  41. Kleur 75 gram fondant donkerbruin en maak houtblokken
  42. Van de restjes vormt u een wijnfles, een glas en een pakje, dat u versiert met een strikje

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha