De LEKKERSTE Irish Coffee taart die er bestaat

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1255 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor
  2. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm)
  3. Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad
  4. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast
  5. Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn
  6. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 gram van de suiker
  7. Voeg de Whisky toe en laat het mengsel afkoelen
  8. Klop 1 ? dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig
  9. Klop de MonChou met een mixer glad, Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is
  10. Klop het koffiemengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden
  11. Spatel de geslagen slagroom erdoor
  12. Verdeel het mengsel over de taartbodem
  13. Laat de taart in de koelkast in ca
  14. 3 uur opstijven
  15. Verwijder de rand van de springvorm
  16. Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart
  17. Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha