De allerlekkerste aardappelgratin die ik zelf SUPER lekker vind

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 43882 x
  • Reacties: 11 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden
  2. Aardappels schillen en in plakjes snijden
  3. Kook de aardappelen 5 minuten met wat zout
  4. Ovenschaal inwrijven met de 3 uitgeperste teentjes knoflook
  5. In grote kom, slagroom, melk, nootmuskaat, zout en peper,bieslook en de helft van de kaas door elkaar roeren
  6. Doe de aardappels in de knoflookschaal en schenk hierover het room mengsel en schep het door elkaar
  7. Bestrooi met de overgebleven kaas en doe er wat klontjes boter over
  8. Zet de schaal in de oven voor ca
  9. 25 minuten
  10. Echt een TOPPERTJE!!

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (11)

  • Bezoeker29 dec 2006 om 19:55 Reageer

    lekker lekker lekker,al zo vaak gemaakt gratin maar nooit gaar,deze heb voor de kerst gemaakt de schaal was helemaal leeg.allemaal positive reakties

  • Bezoeker14 jan 2007 om 23:37 Reageer

    lijkt niet zo moeilijk. ik ga het zeker bereiden

  • Bezoeker20 jan 2007 om 19:40 Reageer

    niet gaar. dan moet je aardappel in fijne dunne plakjes. en hoogte van bodem ongeveer 3 cm lang. en 175 graden voor 35 minuten. dat is wel goede gaar.

  • Bezoeker24 sep 2007 om 19:01 Reageer

    Inmiddels hebik dit gerecht al een paar keer gemaakt, idd echt een toppertje! heb je nog meer recepten??

  • Bezoeker04 okt 2007 om 16:18 Reageer

    Als je da azardapellen niet gaar krijgt,moet je ze eerst een beetje voorkoken.Eventueel in de microgolfoven.Veel surcces.

  • Bezoeker26 okt 2007 om 17:21 Reageer

    met joppiesaus is het helemaal geweldig

  • Bezoeker26 okt 2007 om 18:38 Reageer

    Ook ik ben dol op aardappeltjes gratine. Probeer eens deze: 1 zakje bourgondische aard. schijfes in kom.geperste knoflook en half zakje geraspte kaas en bekertje creme fraiche er door roeren.Ovenschaal invetten. Kom met aardappeltjes uitschenken in schaal en rest kaas erover met beetje kruidenpaneermeel en klontje roomboter. 175 graden driekwartier tot uurtje.

  • Bezoeker04 dec 2007 om 18:00 Reageer

    wij zijn het nu ook aan het bakken!:D En mij lijkt het niet lekker;p maar ik ben een kind, maar me ouders en opa en oma zullen het geweldig lekker vinden

  • Bezoeker13 aug 2008 om 15:23 Reageer

    ik vind het goor sorry maar me moeder is er verslaafd aanen me vader ook

  • Bezoeker13 aug 2008 om 15:23 Reageer

    bb

  • Sjoerd04 mei 2015 om 13:28 Reageer

    Toch wel heel lekker moet ik zeggen. Keep it up!


Reageer zelf op dit recept

kaptcha