De lekkerste oliebollen

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1150 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes
  2. Verwarm de melk tot kamertemperatuur
  3. Smelt de roomboter in een pannetje
  4. Wel de rozijnen in lauw water en dep ze droog met keukenpapier
  5. 1
  6. Doe de bloem en het zout in een grote beslagkom
  7. 2
  8. Meng de gist en de suiker met een beetje warme melk en doe dit bij de bloem
  9. Giet beetje voor beetje de melk er bij zodat een gladde massa ontstaat
  10. 3
  11. Roer nu de losgeklopte eieren er door tot ze volledig in het beslag zijn opgenomen
  12. 4
  13. Voeg de gesmolten roomboter toe
  14. 5
  15. Voeg kaneel naar smaak toe
  16. Wees niet te zuinig; er mag gerust een eetlepel of meer door
  17. 6
  18. Meng voorzichtig de rozijnen en de stukjes appel door het beslag
  19. 7
  20. Verdeel het beslag over 2 kommen (of gebruik 1 hele grote kom of schone emmer) en dek deze af met een warme, vochtige theedoek
  21. Zet op een warme plaats en laat ongeveer een uur rusten
  22. 9
  23. Verwarm de olie tot ongeveer 160 graden
  24. 10
  25. Dompel de lepels even in de hete olie en maak hiermee kleine bergjes beslag
  26. Laat ze voorzichtig in de olie glijden
  27. Maak ze niet te groot en doe er niet teveel tegelijk in de olie! Als de bollen niet uit zichzelf omdraaien, dompel ze dan een seconde onder; meestal draaien ze dan om
  28. 11
  29. Schep de oliebollen uit de pan als ze egaal bruin zijn
  30. Even boven de pan uit laten leggen en dan in een schaal of vergiet met keukenpapier leggen
  31. Leg tussen elke laag oliebollen een laag keukenpapier
  32. 12
  33. Bestrooi de oliebollen pas met poedersuiker als ze voldoende afgekoeld zijn
  34. Eet smakelijk!

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha