De lekkerste pompoensoep die er bestaat

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3331 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de pompoen en de wortel met een dunschiller en snijd ze in stukken
  2. Snipper de ui
  3. Bak de ui glazig in een scheutje zonnebloemolie
  4. Voeg de kerriepoeder toe
  5. Voeg de stukken wortel en pompoen toe en bak ze een paar minuten mee
  6. Goed omscheppen en eventueel iets olie bijvoegen
  7. Giet het kokende water in de pan en laat 20 min
  8. zachtjes koken
  9. Voeg de bouillonblokjes toe en kook nog 10 minuten
  10. Als het pompoenvlees zacht is, neem de pan dan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa
  11. Zet de pan weer op het vuur en maak 'm af met de room, p+z, tabasco, gembersiroop en de ketjap (naar smaak)
  12. Verhit de soep en dien op met een dot creme fraice en wat grof gehakte koriander

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker30 okt 2007 om 19:13 Reageer

    JA


Reageer zelf op dit recept

kaptcha