Een Kerst Pasteitje met Kip Stilton en Polenta

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1936 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. Maak allereerst de saus
  3. Week de gedroogde paddestoelen 15-20 minuten in 1,5 dl hete groentebouillon
  4. Laat de paddestoelen uitlekken en snijd in dunne schijfjes, bewaar de bouillon
  5. Smelt de boter, voeg de paddestoelen toe en bak 2 minuten
  6. Voeg de port, bouillon, soja saus en aalbessenjam toe en breng aan de kook
  7. Meng de maizena met voldoende koud water en maak een dun papje
  8. Roer het papje door de saus, kook 3 minuten en breng op smaak, haal van de warmtebron
  9. 2
  10. Verwarm de oven voor op 190 graden
  11. Rol het deeg uit tot 3 mm dikte en beleed twee pasteivormen van 12 cm doorsnee
  12. Bekleed met vetvrij papier en vul met gedroogde bonen en papier en zet nog 5 minuten terug in de oven
  13. Haal uit de oven en laat het deeg in de vormen
  14. 3
  15. Maak de vulling
  16. Verwarm de melk langzaam met de knoflook en de mais gedurende 5 minuten roer af en toe en kijk uit voor overkoken
  17. Draai het geheel in een blender, tot een gladde vloeistof
  18. Terugdoen in de pan en onder constant roeren aan de kook brengen
  19. Voeg beetje bij beetje de polenta toe
  20. Zet de warmtebron laag en blijf 2-3 minuten constant roeren
  21. Voeg de boter en Parmezaanse kaas toe en roer glad
  22. Voeg de stilton toe en roer er goed doorheen
  23. Neem de pan van de warmtebron maar houd de inhoud warm 4
  24. Snijd de kipfilet heel fijn, bestrooi deze met zout en peper en bak deze even in de koekenpan tot deze gaar is
  25. Laat uitlekken op wat keukenpapier
  26. Schil de pastinaak, wortel, en meiknol
  27. Snijd de pastinaak in vieren, de wortel in de lengte en de meiknol in partjes
  28. Schil de uien maar houd ze heel
  29. Leg de groente op een bakblik en schenk de honing, giet en gesmolten boter erover
  30. Meng door elkaar en breng op smaak, Rooster 30-35 minuten tot ze goudkleurig en enigszins gekarameliseerd zijn, voeg de kastanjes de laatste 5 minuten toe samen met de kip
  31. 5
  32. Verwijder om te serveren, de pasteitjes uit de vormen en schep de vulling erin
  33. (maak indien nodig, dunner met wat warme melk)
  34. Strijk glad met een mat paletmes
  35. Warm, wanneer de pasteitjes niet warm genoeg meer zijn nog even 10-15 minuten op in de oven
  36. Schep de gekaramalisserde groenten met de kip erop
  37. Warm de saus nog even op en schenk wat over het gerecht
  38. Sprenkel de resterende saus om de pasteitjes op de borden en garneer met tijm

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha