Entrecote Met rode wijn saus

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 40 minuten
  • Bekeken: 1829 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Sjalotjes pellen en in vieren snijden
  2. De sjalotjes in een klein beetje wijn laten marineren
  3. In de koekenpan 1 eetlepel boter smelten
  4. Op laag vuur spekblokjes licht uitbakken
  5. Sjalotjes toevoegen en rondom lichtbruin bakken
  6. De bloem erdoor roeren en ongeveer 4 minuten mee warmen
  7. Geleidelijk de tijm, vleesfond en ½ dl wijn toevoegen
  8. Al roerend aan de kook brengen en ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken
  9. In de koekenpan rest van boter verhitten
  10. Entrecotes in ongeveer 5 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren
  11. Vlees op schaal leggen en bestrooien met zout en peper
  12. Door warme saus rest van wijn roeren
  13. Saus op smaak brengen met zout en de versgemalen peper
  14. De saus over vlees scheppen
  15. Bestrooien met peterselie

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker25 apr 2008 om 21:22 Reageer

    Een aanrader


Reageer zelf op dit recept

kaptcha